Page 1 of 6 1 2 3 4 5 6 LastLast
Results 1 to 25 of 133
  1. #1
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    SoOre
    Posts
    618

    Published a free simple SnoTel data app for Android

    Hey all. If you like looking at snotel data around the US (I'm adding BC and elsewhere here soon), I just posted a SnoTel app in the Google play store. Sorry no iphone... don't have a mac for development.

    I'd be stoked for some feedback and ideas too.

    Download it from the Play Store

    OR
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	snotel-qrcode.png 
Views:	233 
Size:	1.8 KB 
ID:	141809  
    Last edited by buildakicker; 09-26-2013 at 07:57 PM.
    I love my family. Kids are the best.
    http://www.praxisskis.com

  2. #2
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Littlefun CO
    Posts
    30
    Looks cool I'll play around with it and give some feedback

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Missoula, MT
    Posts
    18,071
    Slick interface, but have you not added Montana yet?
    No longer stuck.

    Quote Originally Posted by stuckathuntermtn View Post
    Just an uneducated guess.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bellevue
    Posts
    4,169
    Quote Originally Posted by DanSkier View Post
    Looks cool I'll play around with it and give some feedback
    Agreed.
    It might be with looking for done of the other similar resources. I think for example California has their own set of sites under agriculture or power that has snow data similar to snotel.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Couloirfornia
    Posts
    8,180
    1. SnoTels weren't showing up for me. Just zooming around on Google Earth. Razr Maxx (OG) running 4.1.2.

    2. Abraham is referring to the CA Department of Water Resources' CDEC: http://cdec.water.ca.gov/snow/current/snow/index.html Good call.
    Quote Originally Posted by Ernest_Hemingway View Post
    I realize there is not much hope for a bullfighting forum. I understand that most of you would prefer to discuss the ingredients of jacket fabrics than the ingredients of a brave man. I know nothing of the former. But the latter is made of courage, and skill, and grace in the presence of the possibility of death. If someone could make a jacket of those three things it would no doubt be the most popular and prized item in all of your closets.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    SoOre
    Posts
    618
    Hey all, thanks for the replies. I just added BC in also... you have to select it in the settings.

    @StuckAtThunderMtn: MT should be showing. I get a list of all locations across the USA. Does it zero in on your location?

    @LightRanger, are you on Wifi or Cell Network? Does it zero in on your location? Thanks for telling me what device you are using!
    I love my family. Kids are the best.
    http://www.praxisskis.com

  7. #7
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    SoOre
    Posts
    618
    If you use a file browser on your device, browse to snoteldata and see if there is anything in the folder.... Here is a screenshot I am getting on my Galaxy Nexus running 4.2.2 of MT locations:

    I love my family. Kids are the best.
    http://www.praxisskis.com

  8. #8
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Beer:30
    Posts
    5,212
    Snotel sites not showing up for me either. LG Lucid running 4.0.4

  9. #9
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Missoula, MT
    Posts
    18,071
    It gets my location, but I don't get sites.
    No longer stuck.

    Quote Originally Posted by stuckathuntermtn View Post
    Just an uneducated guess.

  10. #10
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    cb, co
    Posts
    3,196
    razr hd 4.1.2 I see no sites, just my location and google earth

  11. #11
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    mmmbbbboulder
    Posts
    384
    Galaxy s3 running 4.1.2. No sites show on mine either. Your folder basically just has some png buttons in it. It's crashed both times I opened it as well after about 30 seconds.

  12. #12
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Fraggle Rock, CO
    Posts
    4,986
    Works fine for me on a Nexus 7 (2013) running AOKP. Picks my location right up and then displays all the local sites. Maybe I'm missing something but it seems like when I click on a SNOTEL site it just links me to the site's website. I assumed it would aggregate the data and then display it within the ap.

    Sent from my Nexus 7 using TGR Forums
    Brandine: Now Cletus, if I catch you with pig lipstick on your collar one more time you ain't gonna be allowed to sleep in the barn no more!
    Cletus: Duly noted.

  13. #13
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    SoOre
    Posts
    618
    Quote Originally Posted by Cruiser View Post
    Works fine for me on a Nexus 7 (2013) running AOKP. Picks my location right up and then displays all the local sites. Maybe I'm missing something but it seems like when I click on a SNOTEL site it just links me to the site's website. I assumed it would aggregate the data and then display it within the ap.

    Sent from my Nexus 7 using TGR Forums
    Great! Its working for the nexus 7. Currently it just grabs the table data for the site selected.
    I love my family. Kids are the best.
    http://www.praxisskis.com

  14. #14
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    SoOre
    Posts
    618
    Quote Originally Posted by nobueno View Post
    Galaxy s3 running 4.1.2. No sites show on mine either. Your folder basically just has some png buttons in it. It's crashed both times I opened it as well after about 30 seconds.
    Thanks for the feedback there. I appreciate it. I think(hope) I have a fix.
    I love my family. Kids are the best.
    http://www.praxisskis.com

  15. #15
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    SoOre
    Posts
    618
    Does anyone get a Loading Data alert window when they open the app?
    I love my family. Kids are the best.
    http://www.praxisskis.com

  16. #16
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Beer:30
    Posts
    5,212
    Quote Originally Posted by buildakicker View Post
    Does anyone get a Loading Data alert window when they open the app?
    Yes.
    ...

  17. #17
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Beer:30
    Posts
    5,212
    Quote Originally Posted by buildakicker View Post
    If you use a file browser on your device, browse to snoteldata and see if there is anything in the folder.... Here is a screenshot I am getting on my Galaxy Nexus running 4.2.2 of MT locations:
    In the snoteldata folder there is a .zip file called usadata.zip that is filled with a bunch of .pngs and afile called snotelwithlabels.kml. There is also a subfolder called kml with the same files in it.

  18. #18
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    SoOre
    Posts
    618
    Quote Originally Posted by adrenalated View Post
    In the snoteldata folder there is a .zip file called usadata.zip that is filled with a bunch of .pngs and afile called snotelwithlabels.kml. There is also a subfolder called kml with the same files in it.
    Thanks for the info. Does the kml subfolder also have a file called: snotelwithlabels.kml ?
    I love my family. Kids are the best.
    http://www.praxisskis.com

  19. #19
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    SoOre
    Posts
    618
    Well I think it is the amount of snotel data points that is causing the issue. I uploaded a new app package, so if you have it installed you will get an update. I changed the way it checks the data. Please try out the option for BC and let me know if those points work for you all. Thanks again for the feedback! This will be a nice app with everyone help.
    I love my family. Kids are the best.
    http://www.praxisskis.com

  20. #20
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    PDX
    Posts
    1,694
    Nice job! Works great on my S4 running 4.3 (CM 10.2 9/26 nightly) as far as I can tell. I'll chip in a few bucks if I end up adding it to my quiver.

  21. #21
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    SoOre
    Posts
    618
    Quote Originally Posted by stalefish3169 View Post
    Nice job! Works great on my S4 running 4.3 (CM 10.2 9/26 nightly) as far as I can tell. I'll chip in a few bucks if I end up adding it to my quiver.
    Thanks, that is 3 devices it's working on! I'm running CM 10.1.x...
    I love my family. Kids are the best.
    http://www.praxisskis.com

  22. #22
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Beer:30
    Posts
    5,212
    Quote Originally Posted by buildakicker View Post
    Thanks for the info. Does the kml subfolder also have a file called: snotelwithlabels.kml ?
    Yes, the subfolder does have this file.

    I updated my phone's firmware to the latest version and updated to the newest version of the app. I now get no Google Earth data, no snotel labels, and the app crashes after about 30 seconds every time.

  23. #23
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    SoOre
    Posts
    618
    Quote Originally Posted by LightRanger View Post
    1. SnoTels weren't showing up for me. Just zooming around on Google Earth. Razr Maxx (OG) running 4.1.2.

    2. Abraham is referring to the CA Department of Water Resources' CDEC: http://cdec.water.ca.gov/snow/current/snow/index.html Good call.
    Thanks for the ca.gov link. That is some good data! I am using the NRCS data right now...
    I love my family. Kids are the best.
    http://www.praxisskis.com

  24. #24
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bellevue
    Posts
    4,169
    I'm on a gs4. Seems to be working fine. Haven't updated since my earlier post. As it stands its better than navigating the snotel sites on my phone, but it would be nice to be able to view data in the app. Maybe something to work toward in the future?

  25. #25
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    SoOre
    Posts
    618
    @Abraham, are you thinking the minute, hourly, daily, info? I updated the way the data is displayed and will update the play store tonight after work.

    Sending it in Dynafits using TGR Forums
    I love my family. Kids are the best.
    http://www.praxisskis.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •